Vacatures vrijwilligers thuisadministratie

Gezocht: Vrijwilligers Thuisadministratie

Om verschillende redenen kunnen mensen soms het moeite hebben om hun administratie thuis op orde te hebben en te houden. Een problematische periode of schulden kunnen er toe leiden, dat de post onregelmatig of niet wordt geopend. Het inzicht en overzicht in de eigen administratieve en financiële situatie wordt steeds minder.

SEZO Maatschappelijke Dienstverlening helpt mensen, die in deze situatie zitten, door de inzet van vrijwilligers hun administratie weer op orde te krijgen. Dat geeft rust en perspectief om vooruit te durven kijken. Na het ordenen en weer op orde hebben van de administratie kunnen professionals verder met de cliënt aan de slag, als dat nog nodig is.

Belangrijk en waardevol vrijwilligerswerk

Iedere week melden zich nieuwe cliënten voor hulp voor de thuisadministratie. Meestal zijn zij doorverwezen door andere afdelingen van SEZO, door maatschappelijke organisaties of huisartsen. Soms melden mensen zich zelf. De vrijwilligers Thuisadministratie van SEZO zetten alle zeilen bij om deze mensen te helpen. Dat doen ze door mensen veelal thuis bezoeken en te begeleiden. De bedoeling is om de cliënten binnen een termijn van een aantal maanden zelfstandiger en zelfredzamer te maken.

SEZO zoekt enthousiaste vrijwilligers om het team Vrijwilligers Thuisadministratie te versterken. Kennis van (thuis)administratie, enthousiasme, zelfstandigheid, inlevingsvermogen en een goede kennis van de Nederlandse taal zijn gewenste competenties.

Wat heeft SEZO te bieden:

  • Je gaat aan de slag in een situatie en omgeving, waar je bijdrage zeer wordt gewaardeerd;
  • Je krijgt trainingen om je werk als vrijwilliger thuisadministratie nog beter te kunnen doen;
  • Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst;
  • Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding;
  • Je wordt uitgenodigd voor vrijwilligers- en personeelsbijeenkomsten.

Wat maakt het werk de moeite waard:

Je helpt mensen een belangrijke stap verder in een vaak problematische situatie of periode.

Interesse?

Neem contact op met Marijo Oudendijk, coördinator vrijwilligers Thuisadministratie voor nadere informatie en een kennismakingsgesprek, Tel: 06-39312214, E-mail: m.oudendijk@sezo.nl.