Vacature projectleider Van overleven naar leven

SEZO staat voor Maatschappelijke Dienstverlening in Amsterdam Nieuw-West met maatschappelijk werk, sociaal raadslieden en schulddienstverlening als kernactiviteiten. Vrouw en Vaart is het Emancipatiecentrum van SEZO voor vrouwen, Daadkr8 is het mannencentrum binnen SEZO. SEZO heeft ouder- en kindadviseurs in de gelederen en geeft uitvoering aan de Speel-o-theken in Amsterdam Nieuw-West.

SEZO staat voor de kernwaarden: Ondernemend, betrouwbaar, in De Buurt, laagdrempelig, transparant, hoge kwaliteit, outreachend, gericht op samenwerking, vernieuwend, klantgericht, alles wat simpel kan ook simpel doen.

In opdracht van de Gemeente Amsterdam (WPI) en de bestuurscommissie Amsterdam Nieuw-West gaat SEZO samen met haar partners (Stichting Eropaf!, Impuls en Hogeschool van Amsterdam) uitvoering geven aan het project van overleven naar leven in Geuzenveld-Slotermeer. Dit is één van de gebieden in Amsterdam met de grootste armoede. Een groot deel van de bewoners heeft moeite om zich financieel staande te houden. Bijna een kwart van de gezinnen leeft in een situatie die financieel moeilijk is. Het gebied scoort op alle indicatoren van zelfredzaamheid en eenzaamheid ongunstiger dan gemiddeld. Het aandeel inwoners dat geen eigen regie over het leven ervaart ligt hoog . In het gebiedsplan 2016 wordt onder andere fors ingezet op een gezonde leefstijl, het wegwerken van taalachterstand, armoede en schulden. Met het doel om alle bewoners mee te laten doen.

In het kader daarvan zoeken wij per 15 oktober 2017 tot maart 2018, ter vervanging van een zwangerschapsverlof een:

Ervaren projectleider ( tijdelijke functie, 16 uur per week)

In het project Van overleven naar leven  wordt een aanpak ontwikkeld waarmee een specifieke groep ‘onzichtbare’ gezinnen in Geuzenveld-Slotermeer beter bereikt en ondersteund wordt. Deze aanpak staat niet los van al bestaande werkwijzen, maar brengt een versterking daarin teweeg ten aanzien van deze gezinnen. Doordat de aanpak al doende ontwikkeld wordt, worden  60 van deze gezinnen  begeleid in het verbeteren van hun financiële situatie, waarbij stabilisatie de minimale ambitie is. Tegelijkertijd wordt het inzicht in belemmeringen en knelpunten van het bestaande aanbod vergroot en wordt innovatie van (bestaand) aanbod en werkwijzen gestimuleerd.

Ben jij een doorgewinterde, innovatieve  projectleider, die volgens de laatste projectmanagementmethoden te werk gaat en zich durft vast te bijten in een project? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Inhoud van de functie

De projectleider geeft tijdelijk leiding aan de uitvoering van het project ‘Van overleven naar leven’.  Dit binnen de randvoorwaarden van kosten, kwaliteit, organisatie en communicatie, op een zodanige wijze dat de geformuleerde projectdoelstellingen worden gerealiseerd. Het project is nog maar net gestart dus het team moet nog tot een eenheid worden gesmeed. De tijdelijke projectleider moet in staat zijn te zorgen voor continuïteit in de aanpak tijdens het verlof van de huidige projectleider.

Resultaatgebieden

Project aansturen

 • Draagt zorg voor een betrokken, goed functionerend en geïnformeerd projectteam met interne en externe projectteamleden en lost zo nodig conflicten op;
 • Controleert de voortgang van het project met betrekking tot tijd, budget en kwaliteit;
 • Voegt persoonlijke deskundigheid toe aan door projectleden gedefinieerde oplossingen en/of coacht projectleden ten aanzien van specifieke vakgebieden, daar waar nodig;
 • Stuurt het project bij in geval van (dreigende) afwijkingen en informeert zo nodig betrokkenen;
 • Rapporteert en communiceert de projectstatus aan betrokkenen (intern en extern;
 • Draagt zorg voor de oplevering van het project conform afspraak;
 • Vergelijkt de resultaten en het verloop van het project met de planning en evalueert de verschillen.

Resultaat: Projectmedewerkers zijn aangestuurd en naar behoefte en noodzaak gecoacht en bijgestuurd. De status van projecten is tijdig en inzichtelijk gecommuniceerd en projecten zijn gerealiseerd conform afspraak.

Dienstverlening verbeteren

 • Signaleert mogelijkheden voor een verdere professionalisering van de organisatie;
 • Neemt deel aan werkoverleg.

Resultaat: Voorstellen zijn gedaan om de werkwijze binnen de instelling te organiseren en/of in te kunnen spelen op marktontwikkelingen.

Kwaliteiten en vaardigheden

 • HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Kennis van het krachtenveld waarin SEZO opereert;
 • Kennis van projectmanagementmethodieken en de didactische vaardigheid om collega’s daarin te trainen en te coachen.
 • Ervaring als projectleider binnen een soortgelijke  organisatie
 • Sociale vaardigheden voor het coachen en leidinggeven aan projectleden en collega projectleiders en het veelvuldig in-en extern contact onderhouden;
 • Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid voor het rapporteren en het contacten onderhouden;
 • Plan- en organisatievermogen om een projectplan op een gestructureerde wijze vorm te geven en uit te voeren;
 • Teamplayer vanwege het continu leidinggeven en het onderdeel uitmaken van een projectteam;
 • Stressbestendig vanwege het psychisch belast worden met deadlines en problemen.

Salaris en dienstverband

Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, schaal 10. Minimaal €2889,- en maximaal €4.333,- bruto bij een voltijds dienstverband (36 uur per week). Het betreft een vervanging van zwangerschapsverlof in de periode van 15 oktober 2017 tot begin maart 2018 voor 16 uur per week.

Informatie en reageren

Reageren op deze vacature kan tot en met 18 oktober 2017 door je motivatiebrief en cv te sturen aan Dagmar den Ouden (HR Adviseur) via e-mail d.denouden@sezo.nl met als onderwerp: Sollicitatie Projectmanager. Deze vacature wordt zowel in- als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur. Voor toelichting en vragen over de functie kun je terecht bij Sylvia den Hollander, directeur-bestuurder via telefoonnummer 06 57972888. Informatie over de organisatie is ook te vinden op deze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.