Vacature Outreachend schuldhulpverlener of maatschappelijk werker (Vroeg) Eropaf (32 uur per week)

SEZO staat voor Maatschappelijke Dienstverlening in stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam met maatschappelijk werk, sociaal raadslieden en schuldhulpverlening als kernactiviteiten. Vrouw en Vaart is het Emancipatiecentrum van SEZO voor vrouwen, Daadkr8 is het mannencentrum binnen SEZO. SEZO heeft ouder- en kindadviseurs in de gelederen en geeft uitvoering aan de spelinlopen voor jonge kinderen in Amsterdam Nieuw-West. Met eenvoudige vragen op sociaaljuridisch en financieel terrein kan men terecht bij één van de SEZO inlopen op verschillende locaties in de wijken. SEZO biedt informatie, advies en ondersteuning.

SEZO staat voor de kernwaarden: Ondernemend, betrouwbaar, in De Buurt, laagdrempelig, transparant, hoge kwaliteit, outreachend, gericht op samenwerking, vernieuwend, klantgericht, alles wat simpel kan ook simpel doen.

In verband met tijdelijke vervanging van een van onze collega’s zoeken wij per direct een:

Outreachend schuldhulpverlener of maatschappelijk werker (Vroeg) Eropaf (32 uur per week)

(Vroeg) Eropaf is een samenwerking tussen Amsterdamse woningcorporaties, energiemaatschappijen, zorgverzekeraars, WPI en de instellingen voor maatschappelijke dienstverlening en heeft als doel bewoners uit Amsterdam Nieuw-West met (een) betalingsachterstand(en) in huur, energie en DGBA of met een dreigende ontruiming preventief te bezoeken, zodat grote(re) schuldenproblematiek en de ontruiming wordt voorkomen. Bij (Vroeg) Eropaf benader je op een outreachende manier, in een vroeg stadium, bewoners met een betalingsprobleem. Je weet hen te overtuigen om gebruik t e maken van de hulp die SEZO kan bieden. Vervolgens maak je een inventarisatie van de situatie en stel je een plan van aanpak op.

Het benaderen gebeurt telefonisch, per brief en met huisbezoeken. Het contact is vrijwillig en vertrouwelijk. Samen met de bewoner wordt een inventarisatie gemaakt van zijn/ haar financiële situatie. Er wordt gekeken hoe de betalingsachterstand is ontstaan, hoe het kan worden opgelost en hoe achterstanden in de toekomst voorkomen kunnen worden. Hierin kan de medewerker (Vroeg) Erop het volgende aanbieden: een inkomenscheck, bemiddeling met schuldeisers, budgetadvies, het aanvragen van budgetbeheer en het doorgeleiden naar hulp –en dienstverlening.

De taken waar de medewerker (Vroeg) Eropaf zich mee bezig zal gaan houden zijn:
– Contact leggen met de klanten en hen overtuigen om de hulp voor de inventarisatie van de financiële en sociale situatie aan te nemen, dit gebeurt telefonisch en d.m.v. huisbezoeken die op de fiets afgelegd worden.
– Contact en bemiddeling met melders, schuldeisers en andere instanties.
– Administratieve verwerking en afhandeling van de meldingen in verschillende systemen waaronder Word, Excel en RIS en Regas.

Profiel van de ideale kandidaat voor de functie
– Je hebt een afgeronde relevante opleiding op HBO niveau, bij voorkeur SJD of MWD;
– Je hebt affiniteit met financiële vraagstukken, budgettering en administratieve procedures en kennis van inkomensreparatie;
– Je hebt kennis van de sociale kaart en van psychosociale oorzaken van schuldenproblematiek;
– Je bent communicatief vaardig en kunt omgaan met cliënten, specifiek in een situatie waarbij sociaal-financiële problematiek speelt;
– Je hebt een stevige persoonlijkheid en bent pro actief;
– Je kunt gestructureerd en cijfermatig werken;
– Je bent resultaatgericht;
– Je kunt overweg met Microsoft Office systemen en maakt je andere (registratie) systemen snel eigen
– Je spreekt goed Nederlands en bent in staat om huisbezoeken per fiets af te leggen;
– Je bent beschikbaar voor 32 uur in de week;
– Je bent flexibel inzetbaar.

Wat biedt SEZO
– Je doet kennis en ervaring op van het werk in de maatschappelijk dienstverlening;
– Je draagt bij aan het voorkomen van (grotere) schulden en het vroegtijdig signaleren van financiële problemen.
– Je gaat aan de slag in een inspirerende en lerende omgeving waarin professionals, stagiaires en vrijwilligers van elkaar leren;
– Je werkt in een leuk team van mensen die bereid zijn om elkaar te helpen waar nodig.

Salaris en dienstverband
Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, schaal 8. Minimaal € 2.494,- en maximaal € 3.535,- bruto bij een voltijds dienstverband (36 uur per week) afhankelijk van ervaring en opleiding.
Het dienstverband is een tijdelijke uitbreiding en zal in ieder geval tot 30 september vervuld kunnen worden, er is sprake van mogelijke verlenging. Minder dan 32 uur is ook bespreekbaar, mogelijk kunnen wij dan twee personen aannemen.

Informatie en reageren
Reageren op deze vacature kan tot en met 26 april as. door je motivatiebrief en cv te sturen aan Dagmar den Ouden (HR adviseur) via e-mail d.denouden@sezo.nl; voor toelichting en vragen kun je terecht bij Irene Hofland, via 06-38005702.
Informatie over de organisatie is ook te vinden op de website van SEZO: www.sezo.nl .

Acquisitie naar aanleiding van deze aankondiging wordt niet op prijs gesteld.