Vacature Medewerker Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening

SEZO staat voor Maatschappelijke Dienstverlening in stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam met maatschappelijk werk, sociaal raadslieden en schuldhulpverlening als kernactiviteiten. Vrouw en Vaart is het Emancipatiecentrum van SEZO voor vrouwen, Daadkr8 is het mannencentrum binnen SEZO. SEZO heeft ouder- en kindadviseurs in de gelederen en geeft uitvoering aan de Speel-o-theken in Amsterdam Nieuw West. Met eenvoudige vragen op sociaaljuridisch terrein kan men terecht bij één van de Sociale Helpdesks van SEZO. SEZO biedt informatie, advies en ondersteuning.

In verband met uitbreiding van het team zoekt SEZO op korte termijn een

Medewerker Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening

voor 36 uur per week

Profiel

Wij zoeken een enthousiaste medewerker die het leuk vindt om in ingewikkelde en zeer uiteenlopende klantsituaties te werken. Humor, samenwerken en jezelf en SEZO kunnen profileren is daarbij van groot belang. Het werkgebied van SEZO is Amsterdam Nieuw-West. Deze functie concentreert zich op het hele werkgebied. Mobiliteit (op de fiets) is daarom heel belangrijk. In Amsterdam Nieuw-West wonen Amsterdammers met diverse achtergronden en een uiteenlopende problematiek. Affiniteit hebben met deze doelgroepen en hun vragen is essentieel voor de functie.

De functie

Als medewerker SMD richt jij je op bewoners die problemen hebben met of tekorten ondervinden in hun sociaal functioneren, in de wisselwerking met hun primaire leefomgeving. Je geeft informatie en advies en ondersteuning aan bewoners waardoor de zelfredzaamheid en het welbevinden van deze bewoners wordt vergroot. De hoofdmoot van je werk ligt bij het aanvragen en organiseren van de zogenoemde ‘witgoedregeling’ . Dit is een regeling waarbij bewoners een nieuwe wasmachine of koelkast kunnen aanvragen bij een fonds als hun inkomen het niet toelaat dat zij deze zelf kunnen aanschaffen. Het maatschappelijk werk helpt de bewoners met deze aanvraag. Je zult hiervoor samen met een HBO AMW collega een huisbezoek afleggen en de administratie rondom de aanvraag verzorgen. Na het op orde maken van de aanvraag dien je deze in bij het fonds. Je houdt in de gaten of de aanvraag is goedgekeurd en koppelt dat aan je collega’s en de bewoner terug.

Kennis

-MBO werk- en denkniveau; bij voorkeur een afgeronde opleiding MBO Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening of vergelijkbaar.

-Kennis van wet- en regelgeving met betrekking tot (zorg)voorzieningen;

-Kennis van de sociale kaart;

-Kennis van en inzicht in de doelgroep en de ontwikkelingen in de maatschappij;

-Kennis van ons registratiesysteem Regas is een pré.

Specifieke functiekenmerken

-Sociale vaardigheden voor het onderhouden van contacten met vrijwilligers, cliënten, overheden en instellingen;

-Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het overdragen van informatie, het geven van advies en het verzorgen van correspondentie;

-Ordelijkheid en nauwkeurigheid voor het op de juiste wijze verwerken van een diversiteit aan

(privé) gegevens;

-Integriteit bij het verwerken van vertrouwelijke gegevens, zoals financiële- en persoonsgegevens;

-Dienstverlenende en klantgerichte instelling;

-Affiniteit met de maatschappelijke dienstverlening / doelgroep.

-Mobiliteit binnen het werkgebied, bijv. op de fiets.

Inschaling

De functie is ingeschaald in schaal 6, conform de CAO Sociaal Werk.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Bianca Terpstra, via 06-46273233 of b.terpstra@sezo.nl

Voldoe je aan de eisen en herken jij jezelf in het profiel dan ontvangen wij graag je motivatie en CV via een mail aan d.denouden@sezo.nl met in de onderwerp regel: sollicitatie medewerker SMD.

De reactietermijn sluit op 26 september 2017. Voor verdere informatie over onze organisatie verwijzen wij je graag naar onze website sezo.nl

Deze vacature wordt zowel in- als extern uitgezet waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur geniet.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.