Vacature (extern) gastheer/gastvrouw

Externe vacature vrijwilliger: Grip op je geld Gastheer/Gastvrouw in Amsterdam Nieuw-West, elke vrijdag van 09.30 tot 12.30 uur.

Vonk is een maatjesproject dat mensen helpt met problematische schulden. Maar helaas staat het water als wij onze klanten ontmoeten vaak tot boven hun lippen. Daarom willen wij graag mensen eerder bereiken zodat problemen niet zo uit de hand hoeven lopen. Stadsdeel Nieuw-West, Humanitas Amsterdam, MEE Amstel en Zaan, Eigenwijks, SEZO Maatschappelijke Dienstverlening en de Regenboog Groep  zetten een inloop op met een extra lage drempel. Een inloop waar expertise, ervaringsdeskundigen, computers, telefoons en een luisterend oor aanwezig zullen zijn maar waar ook verdiepende cursussen en lezingen aangeboden worden.

Lijkt het jou leuk om in een team van professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen te werken? Om samen met verschillende organisaties mensen te motiveren om schulden en problemen eerder aan te pakken? Wij zoeken twee vrijwilligers die namens Vonk en de Regenboog Groep de drempel naar hulp willen helpen verlagen.

Voor dit project met de naam ‘Grip op je geld’ zoeken wij voor de vrijdagen van 09.30-12.30 uur  twee vrijwilligers:

  • Met een luisterend oor.
  • Die afstand tussen de cliënt en instanties helpen verkleinen.
  • Die gevoel hebben voor een grote verscheidenheid aan culturen.
  • Die de toekomst van mensen met uiteenlopende problemen rooskleuriger willen maken.
  • Die niet bang zijn voor papieren en administratie.

Jij wordt het gezicht van de Regenboog Groep binnen dit nieuwe project. Ook zal je nauw samenwerken met professionals en ervaringsdeskundigen om de mensen van goed advies te voorzien en vooral, de afstand tot de hulpverlening te helpen verkleinen.

Wat krijg je ervoor terug?

De Regenboog Groep werkt samen met de Vrijwilligersacademie. Op onze kosten zul je getraind worden en kan je gebruik gaan maken van verdiepende cursussen en lezingen over veel verschillende onderwerpen die de vrijwilligersacademie aanbiedt. Je zult mensen ontmoeten die je anders nooit was tegengekomen én jij levert een bijdrage om Amsterdam nog mooier te maken dan het al is!

Interesse? Neem contact op met Linda Boele, coördinator vrijwilligerswerving voor de Regenboog Groep, door een korte motivatie te sturen naar vrijwilligerswerving@deregenboog.org