Vacature cliëntondersteuner mantelzorg en dementie m/v

SEZO staat voor Maatschappelijke Dienstverlening in stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam met maatschappelijk werk, sociaal raadslieden en schuldhulpverlening als kernactiviteiten. Vrouw en Vaart is het Emancipatiecentrum van SEZO voor vrouwen, Daadkr8 is het mannencentrum binnen SEZO. SEZO heeft ouder- en kindadviseurs in de gelederen en geeft uitvoering aan de spelinlopen voor jonge kinderen in Amsterdam Nieuw West. Met eenvoudige vragen op sociaaljuridisch en financieel terrein kan men terecht bij één van de SEZO inlopen op verschillende locaties in de wijken. SEZO biedt informatie, advies en ondersteuning.

In verband met uitbreiding zoekt SEZO per zo spoedig mogelijk een

cliëntondersteuner mantelzorg en dementie m/v
(32 uur per week)

Functie
Omdat tijdens een ziekte proces de zorgbehoeften veranderen en complexer kunnen worden, is een vertrouwd en vast aanspreekpunt voor mensen met een zorgbehoefte en hun naasten nodig. Deze vertrouwde professional vervult de functie van cliëntondersteuner mantelzorg en dementie.

De cliëntondersteuner heeft veel kennis over o.a. dementie, weet hoe de sociale kaart in de buurt in elkaar zit en coördineert in de verschillende fasen van het traject de begeleiding en steun voor mensen met een zorgbehoefte en hun naasten. Waar nodig en mogelijk voert de cliëntondersteuner deze begeleiding ook zélf uit.

Taken
De zorgproblemen worden in kaart gebracht ofwel, er wordt een inventarisatie van de zorgbehoefte gedaan en er wordt onderzocht welke interventies er nodig zijn. Je onderhoudt contact met betrokkenen, biedt ondersteuning aan en begeleidt mantelzorgers en coördineert daar waar nodig is de in te zetten interventies. De registratie van de contacten worden verwerkt in het cliëntvolgsysteem REGAS.

De cliëntondersteuner mantelzorg en dementie onderzoekt diverse dimensies om de belangrijkste zorgproblemen in kaart te brengen die de persoon met dementie en zijn omgeving ondervinden.

Naast de zorgproblemen worden ook systematisch de mogelijkheden die mensen met dementie en de mantelzorger hebben om kwaliteit van leven te behouden ondanks de ziekte/beperking in kaart gebracht. In een continu proces van zorgdiagnostiek worden cyclisch de draaglast en draagkracht van het cliëntsysteem onderzocht. Toegesneden op de individuele situatie worden –zo nodig met behulp van klinimetrische schalen– vroegtijdig en structureel (een combinatie van) interventies aangeboden. Hierbij kan gedacht worden aan de CSI, care giver strain index of de EDIZ, ervaren druk door informele zorg.

Profiel van de ideale kandidaat voor de functie
• Je hebt de Hbo-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond en een aanvullende opleiding post-HBO Casemanagement Dementie gevolgd.
• Je hebt ruime werkervaring (minimaal 3 jaar) als maatschappelijk werker in een vergelijkbare organisatie.
• Je hebt veel kennis over o.a. dementie en de sociale kaart.
• Je kunt jezelf binnen het systeem profileren als casemanager.
• Je bent zelfstandig, maar bent ook een teamplayer.
• Je hebt en houdt overzicht in coördinerende en uitvoerende taken en kan deze combineren.
• Je bent stressbestendig en flexibel, je hebt improvisatievermogen en je kunt omgaan met complexe problematiek en veranderende omstandigheden.
• Je bent communicatief zeer vaardig (in woord en geschrift) en hebt duidelijke affiniteit met de doelgroep.
• Je bent een netwerker, zowel binnen als buiten je eigen organisatie, kunt snel schakelen en bent altijd op zoek naar nieuwe oplossingen en contacten.
• Je bent analytisch in staat om de hulpvraag naar een hulpverleningsplan te vertalen.
• Je bent goed bekend met de ontwikkelingen binnen zorg en welzijn, specifiek ben je bekend met de ontwikkelingen rond Wijkzorg en decentralisatie in Amsterdam.
• Je bent gewend outreachend te werken en huisbezoeken af te leggen.
• Je beschikt over goede computervaardigheden en je bent gewend om met een (klanten)registratiesysteem te werken, zoals REGAS. Idealiter ben je ook bekend met RIS.

Wat bieden wij?
• Een dynamische en afwisselende functie in een multidisciplinaire organisatie voor maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam;
• Enthousiaste en deskundige collega’s;
• Integrale en intensieve manier van (samen)werken met andere vormen van maatschappelijke dienstverlening;
• Veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en innovatie.

Salaris en dienstverband
Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, schaal 8. Minimaal €2.494,- en maximaal €3.553,- bruto bij een voltijds dienstverband (36 uur per week). In eerste instantie wordt een dienstverband voor de duur van 7 maanden aangeboden.

Informatie en reageren
Deze vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.
Reageren op deze vacature kan tot en met 26 april 2018 a.s. door je motivatiebrief en CV te sturen aan Dagmar den Ouden (HR adviseur) via e-mail d.denouden@sezo.nl; voor toelichting en vragen kun je ook bij haar terecht via telefoonnummer 020-6675100. Informatie over de organisatie is ook te vinden op de website van SEZO: www.sezo.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze aankondiging wordt niet op prijs gesteld.