Vacature cliëntondersteuner mantelzorg en dementie m/v

SEZO staat voor Maatschappelijke Dienstverlening in stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam met maatschappelijk werk, sociaal raadslieden en schuldhulpverlening als kernactiviteiten. Vrouw en Vaart is het Emancipatiecentrum van SEZO voor vrouwen, Daadkr8 is het mannencentrum binnen SEZO. SEZO heeft ouder- en kindadviseurs in de gelederen en geeft uitvoering aan de spelinlopen voor jonge kinderen in Amsterdam Nieuw West. Met eenvoudige vragen op sociaaljuridisch en financieel terrein kan men terecht bij één van de SEZO inlopen op verschillende locaties in de wijken. SEZO biedt informatie, advies en ondersteuning.

In verband met vertrek van een medewerker zoekt SEZO per zo spoedig mogelijk een

cliëntondersteuner mantelzorg en dementie m/v
(24 uur tot 36 uur per week)

Functie
Tijdens een ziekteproces veranderen zorgbehoeften en kunnen deze complexer worden. Dan is een vertrouwd en vast aanspreekpunt voor mensen met een zorgbehoefte en hun naaste nodig. Deze vertrouwde professional vervult bij SEZO de functie van cliëntondersteuner mantelzorg en dementie.

De cliëntondersteuner heeft veel kennis over o.a. dementie, kent de sociale kaart, coördineert en begeleidt de cliënt en hun naasten tijdens het hele proces. Waar nodig en mogelijk voert de cliëntondersteuner deze begeleiding ook zélf uit.

Taken
De zorgbehoeften worden in kaart gebracht. Je onderhoudt contact met betrokkenen. Je biedt ondersteuning aan en begeleidt mantelzorgers. Je coördineert daar waar nodig de in te zetten interventies. De registratie van de contacten worden verwerkt in het cliëntvolgsysteem REGAS.

Tevens wordt de eigen kracht die cliënten en hun mantelzorgers hebben om de kwaliteit van leven te behouden in kaart gebracht. Hierbij wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zorgdiagnostiek en de EDIZ.

Profiel van de ideale kandidaat voor de functie
– Je hebt de Hbo-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond
– Je hebt een afgeronde, of je bent bereid deze te volgen, post-HBO opleiding casemanagement dementie
– Je hebt ruime werkervaring (minimaal 3 jaar) als maatschappelijk werker in een vergelijkbare organisatie.
– Je hebt veel kennis over o.a. dementie en de sociale kaart.
– Je kunt jezelf binnen het systeem profileren als casemanager.
– Je bent zelfstandig, maar bent ook een team-player.
– Je hebt en houdt overzicht in coördinerende en uitvoerende taken en kan dit combineren.
– Je bent stressbestendig en flexibel. Je hebt improvisatievermogen en kan omgaan met complexe problematiek en veranderende omstandigheden.
– Je bent communicatief vaardig (in woord en geschrift)
– Je hebt duidelijke affiniteit met de doelgroep.
– Je bent een netwerker, zowel binnen als buiten je eigen organisatie, kunt snel schakelen en bent altijd op zoek naar nieuwe oplossingen en contacten.
– Je bent analytisch en in staat om de hulpvraag naar een hulpverleningsplan te vertalen.
– Je bent goed bekend met de ontwikkelingen binnen zorg en welzijn, specifiek met de ontwikkelingen rond Wijkzorg en decentralisatie in Amsterdam.
– Je bent gewend outreachend te werken en huisbezoeken af te leggen.
– Je beschikt over goede computervaardigheden en je bent gewend om met een (klanten)registratiesysteem te werken, zoals REGAS en idealiter RIS.

Wat bieden wij?
• Een dynamische en afwisselende functie in een multidisciplinaire organisatie voor maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam Nieuw West;
• Enthousiaste en deskundige collega’s;
• Integrale en intensieve manier van (samen)werken met collega’s van andere disciplines binnen SEZO;
• Veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en innovatie.

Salaris en dienstverband
Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, schaal 8. Minimaal €2.544,- en maximaal €3.624,- bruto bij een voltijds dienstverband (36 uur per week). In eerste instantie wordt een tijdelijk dienstverband aangeboden.

Informatie en reageren
Deze vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Reageren op deze vacature kan tot en met 16 december 2018 a.s. door je motivatiebrief en CV te sturen aan Dagmar den Ouden (HR adviseur) via e-mail d.denouden@sezo.nl met in de onderwerpregel “sollicitatie cliëntondersteuner”; voor toelichting en vragen kun je terecht per email bij Joan Koch j.koch@sezo.nl of Lea van Dongen l.vandongen@sezo.nl of telefoonnummer 020-6675100.
Informatie over de organisatie is ook te vinden op de website van SEZO: www.sezo.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze aankondiging wordt niet op prijs gesteld.