Vacature Algemeen Maatschappelijk Werker m/v

SEZO staat voor Maatschappelijke Dienstverlening in stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam met maatschappelijk werk, sociaal raadslieden en schuldhulpverlening als kernactiviteiten. Vrouw en Vaart is het Emancipatiecentrum van SEZO voor vrouwen, Daadkr8 is het mannencentrum binnen SEZO. SEZO heeft ouder- en kindadviseurs in de gelederen en geeft uitvoering aan de Speel-o-theken in Amsterdam Nieuw West. Met eenvoudige vragen op sociaaljuridisch terrein kan men terecht bij één van de Sociale Helpdesks van SEZO. SEZO biedt informatie, advies en ondersteuning.

In verband met het vertrek van één van de collega’s zoekt SEZO zo spoedig mogelijk een

Algemeen Maatschappelijk Werker m/v
(24 uur – 36 uur per week)

Profiel
Wij zoeken een kandidaat die enthousiast wordt van het werken in ingewikkelde en zeer uiteenlopende klantsituaties. Humor, netwerken, samenwerken, jezelf en SEZO kunnen profileren is daarbij van groot belang. Het werkgebied van SEZO is Amsterdam Nieuw-West. Hier wonen Amsterdammers met diverse achtergronden en een uiteenlopende problematiek. Affiniteit hebben met deze doelgroepen en hun vragen is essentieel voor de functie.

De functie
De functie richt zich op mensen die problemen ondervinden in hun sociaal functioneren, in de wisselwerking met hun leefomgeving en/of in de relatie met maatschappelijke instanties. Het doel van de functie van de maatschappelijke werker is het ondersteunen van de klant zodat deze zich na beëindiging van het contact, (weer) als zelfstandig persoon kan manifesteren in wisselwerking met de naaste omgeving en/of voorzieningen.
De maatschappelijk werker inventariseert en analyseert de hulpvraag en stelt vervolgens samen met de klant een hulpverleningsplan op.
De maatschappelijk werker werkt aan de hand van het hulpverleningsplan aan de zelfstandigheid van de cliënten en kan daarbij verschillende hulpverleningstrajecten inzetten.
De maatschappelijk werker werkt in het kader van de hulpverlening nauw samen met bijvoorbeeld huisartsen, wijkverpleegkundigen, thuiszorg en professionals van andere verwante organisaties.

Profiel van de ideale kandidaat voor de functie
• Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of een aanverwante sociale opleiding gericht op samenlevingsvraagstukken.
• Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als maatschappelijk werker in een vergelijkbare organisatie en bij voorkeur een specialisatie zoals Mantelzorg of Huiselijk geweld en kindermishandeling.
• Je bent stressbestendig en flexibel, je hebt improvisatievermogen en je kunt omgaan met complexe problematiek en veranderende omstandigheden.
• Je bent communicatief zeer vaardig (in woord en geschrift) en hebt duidelijke affiniteit met de doelgroep.
• Je bent een netwerker, zowel binnen als buiten je eigen organisatie, kunt snel schakelen en bent altijd op zoek naar nieuwe oplossingen en contacten.
• Je bent analytisch in staat om de hulpvraag naar een ondersteuningsplan te vertalen.
• Je bent goed bekend met de ontwikkelingen binnen zorg en welzijn, specifiek ben je bekend met de ontwikkelingen rond Wijkzorg en decentralisatie in Amsterdam.
• Je bent innovatief ingesteld en denkt mee met veranderingen en verbeteringen in werkprocessen en samenwerking.
• Je bent gewend outreachend te werken en huisbezoeken af te leggen.
• Je beschikt over goede computervaardigheden en je bent gewend om met een (klanten)registratiesysteem te werken, zoals bijvoorbeeld REGAS. Idealiter ben je ook bekend met RIS.

Wat bieden wij?
• Een dynamische en afwisselende functie in een multidisciplinaire organisatie voor maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam;
• Enthousiaste en deskundige collega’s;
• Integrale en intensieve manier van (samen)werken met andere vormen van maatschappelijke dienstverlening;
• Veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en innovatie.

Salaris en dienstverband
Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, schaal 8. Minimaal €2.544,- en maximaal €3.624,- bruto bij een voltijds dienstverband (36 u/w). In eerste instantie wordt een tijdelijk dienstverband aangeboden.

Informatie en reageren
Deze vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 16 december 2018 door je motivatiebrief en cv te sturen aan Dagmar den Ouden (HR adviseur) via e-mail d.denouden@sezo.nl met in de onderwerpregel “sollicitatie Algemeen Maatschappelijk Werker”. Voor toelichting en vragen kun je terecht bij Silvy Pultoo, Maatschappelijk Werker via telefoonnummer 020-6675100. Informatie over de organisatie is ook te vinden op de website van SEZO: www.sezo.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze aankondiging wordt niet op prijs gesteld.