Vacature Algemeen Maatschappelijk Werker (24 – 36 uur)

SEZO staat voor Maatschappelijke Dienstverlening in stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam met Algemeen Maatschappelijk Werk, Sociaal Raadslieden en Schuldhulpverlening als kernactiviteiten. Vrouw en Vaart is het Emancipatiecentrum van SEZO voor vrouwen, Daadkr8 is het mannencentrum. SEZO geeft uitvoering aan de Spelinlopen in Amsterdam Nieuw-West en biedt informatie, advies en ondersteuning.

Onze waarden zijn:

 • SEZO start vanuit een basis van vertrouwen en respect;
 • SEZO gaat uit van mogelijkheden;
 • SEZO werkt doelmatig en doelgericht;
 • SEZO stelt telkens de vraag: Heeft de inwoner van Nieuw-West er baat bij?

In verband met uitbreiding zoekt SEZO zo spoedig mogelijk één of meerdere

 

Algemeen Maatschappelijk Werker m/v

(24 uur – 36 uur per week)

Profiel

Wij zoeken een kandidaat die enthousiast wordt van het werken in ingewikkelde en zeer uiteenlopende cliëntsituaties. Humor, netwerken, samenwerken, jezelf en SEZO kunnen profileren is daarbij van groot belang. Het werkgebied van SEZO is Amsterdam Nieuw-West. Hier wonen Amsterdammers met diverse achtergronden en een uiteenlopende problematiek. Affiniteit hebben met deze doelgroepen en hun vragen is essentieel voor de functie.

 

De functie

De functie richt zich op mensen die problemen ondervinden in hun sociaal functioneren, in de wisselwerking met hun leefomgeving en/of in de relatie met maatschappelijke instanties. Het doel van de functie van de maatschappelijke werker is het ondersteunen van de cliënt zodat deze zich na beëindiging van het contact, (weer) als zelfstandig persoon kan manifesteren in wisselwerking met de naaste omgeving en/of voorzieningen.

De maatschappelijk werker inventariseert en analyseert de hulpvraag en stelt vervolgens samen met de cliënt een hulpverleningsplan op.

De maatschappelijk werker werkt aan de hand van het hulpverleningsplan aan de zelfstandigheid van de cliënten en kan daarbij verschillende hulpverleningstrajecten inzetten.

De maatschappelijk werker werkt in het kader van de hulpverlening nauw samen met bijvoorbeeld huisartsen, wijkverpleegkundigen, thuiszorg en professionals van andere verwante organisaties.

 

Profiel van de ideale kandidaat voor de functie

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of een aanverwante sociale opleiding gericht op samenlevingsvraagstukken.
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als maatschappelijk werker in een vergelijkbare organisatie.
 • Je bent stressbestendig en flexibel, je hebt improvisatievermogen en je kunt omgaan met complexe problematiek en veranderende omstandigheden.
 • Je bent communicatief zeer vaardig (in woord en geschrift) en hebt duidelijke affiniteit met de doelgroep.
 • Je bent een netwerker, zowel binnen als buiten je eigen organisatie, kunt snel schakelen en bent altijd op zoek naar nieuwe oplossingen en contacten.
 • Je bent analytisch in staat om de hulpvraag naar een ondersteuningsplan te vertalen.
 • Je bent goed bekend met de ontwikkelingen binnen zorg en welzijn.
 • Je bent innovatief ingesteld en denkt mee met veranderingen en verbeteringen in werkprocessen en samenwerking.
 • Je bent gewend outreachend te werken en huisbezoeken af te leggen.
 • Je beschikt over goede computervaardigheden en je bent gewend om met een (cliënten)registratiesysteem te werken, zoals bijvoorbeeld REGAS.

Wat bieden wij?

 • Een dynamische en afwisselende functie in een multidisciplinaire organisatie voor maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam;
 • Enthousiaste en deskundige collega’s;
 • Integrale en intensieve manier van (samen)werken met andere vormen van maatschappelijke dienstverlening;
 • Veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en innovatie.

Salaris en dienstverband

Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk, schaal 8. Minimaal €2.627,00 en maximaal €3742,00 bruto bij een voltijds dienstverband (36 u/w). In eerste instantie wordt een tijdelijk dienstverband aangeboden van 7 maanden met uitzicht op verlenging bij wederzijdse tevredenheid.

Informatie en reageren

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Reageren op deze vacature kan tot en met 21 oktober 2018 door je motivatiebrief en cv te sturen aan Dagmar den Ouden (HR adviseur) via e-mail d.denouden@sezo.nl met in de onderwerpregel “sollicitatie Algemeen Maatschappelijk Werker”.  Voor toelichting en vragen kun je terecht bij Marjon van den Berg, manager Maatschappelijk Werker via telefoonnummer 06 – 58 83 28 18. Informatie over de organisatie is ook te vinden op de website van SEZO: www.sezo.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze aankondiging wordt niet op prijs gesteld.