Outreachend veldwerker (32 uur)

SEZO staat voor Maatschappelijke Dienstverlening in stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam met Algemeen Maatschappelijk Werk, Sociaal Raadslieden en Schuldhulpverlening als kernactiviteiten. Vrouw en Vaart is het Emancipatiecentrum van SEZO voor vrouwen, Daadkr8 is het mannencentrum. SEZO geeft uitvoering aan de Spelinlopen in Amsterdam Nieuw-West en biedt informatie, advies en ondersteuning.

Onze waarden zijn:

  • SEZO start vanuit een basis van vertrouwen en respect;
  • SEZO gaat uit van mogelijkheden;
  • SEZO werkt doelmatig en doelgericht;
  • SEZO stelt telkens de vraag: Heeft de inwoner van Nieuw-West er baat bij?

Op 1 juli 2017 startte SEZO met het project “Van overleven naar leven (VONL) in Geuzenveld – Slotermeer”. SEZO is met haar partners Stichting Eropaf!, Impuls en de Hogeschool van Amsterdam gedurende 3 jaar aan de slag gegaan om minimaal 90 gezinnen met kinderen in de Lodewijk van Deysselbuurt te helpen hun leven weer op orde te krijgen.

Drie tandems van outreachende veldwerkers en ervaringsdeskundige medewerkers zijn aan het werk in de buurt. Er is in eerste instantie intensief samengewerkt met het bestaande aanbod van andere organisaties en projecten in de buurt. Gaandeweg is er een effectieve werkwijze ontwikkeld om de gezinnen te bereiken en stappen te laten zetten. De eerste resultaten zijn veelbelovend!

Momenteel wordt onderzocht of deze vernieuwende werkwijze een geschikte aanpak is voor  Buurtteams Amsterdam, die in 2021 starten. Dus als je hier alvast ervaring mee op wilt doen, dan kan dit de komende  zeven maanden in de rol van outreachend veldwerker.

een outreachend veldwerker

(32 uur per week)

 

Ben jij:

Een ervaren outreachend generalist, bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, met een afgeronde HBO-opleiding op gebied van Social Work (MWD/SJD)? Of een schuldhulpverlener die graag meer outreachend wilt werken?  Oftewel  ben je geïnteresseerd in de VONL-werkwijze en wil je graag bijdragen aan deze veelbelovende resultaten?

 

Dan zoeken wij jou, als je ook:

  • Gedreven bent om buiten het systeem te kunnen en willen werken, onafhankelijk van tijd en plaats.
  • Bereid en geïnspireerd om nieuwe aanpakken en methoden te ontwikkelen en het eigen handelen aan te passen aan de situatie.
  • Het vermogen hebt tot zelfreflectie en kwetsbaar durft te zijn.
  • Beschikt over een goed netwerk in Geuzenveld-Slotermeer of in staat bent om je dat snel eigen te maken.

En:

Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal, ook kennis van de Turkse of Marokkaanse taal hebt, dan is dat een absolute pré.

Wij bieden
De functie is ingedeeld in schaal 8 van de cao Sociaal Werk, met een minimum van € 2.627, – en een maximum van € 3.752, – bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je werkervaring. Daarnaast bouw je maandelijks een individueel keuze budget op van ongeveer 18,5% van je salaris en een loopbaanbudget van 1,5%. Het betreft een functie voor bepaalde tijd, tot 31 december 2020.

Informatie en reageren

Reageren op deze vacature kan tot en met 31 mei 2020 door je motivatiebrief en cv te sturen aan Dagmar den Ouden, HR-adviseur via d.denouden@sezo.nl. Voor vragen en toelichting over de functie kun je terecht bij Jennifer Meyer, Manager Projecten via telefoonnummer 06-21262160.