Thijs voor web2

Hulp bij mantelzorg in Amsterdam Nieuw-West

In Nederland zorgen zo’n 1,5 miljoen mensen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte: een partner, kind, ouder of ander familielid, of een buur, vriend, kennis. Deze zorg wordt mantelzorg genoemd. Dit is niet de gewone zorg voor elkaar, zoals de zorg voor gezonde kinderen; mantelzorg is vaak langdurig en intensief.

Wat is een mantelzorger?
Degene die de hulp biedt wordt mantelzorger genoemd. Mantelzorgers – jong en oud – vervullen een belangrijke rol in onze gezondheidszorg: zo’n 80 % van de in Nederland verleende zorg wordt door mantelzorgers verricht.
Een mantelzorger is geen professionele hulpverlener, maar verleent zorg vanwege de persoonlijke band die er is met de zieke of gehandicapte.

Mantelzorgconsulent

Omdat mantelzorg door de duur en de intensiviteit erg zwaar kan zijn, hebben mantelzorgers soms behoefte aan ondersteuning, of aan antwoord op vragen rondom het tijdelijk overdragen van zorg, financiële vergoedingen, aanvullende professionele hulp, woonvormen, dagopvang, etc. De mantelzorgconsulenten van SEZO kunnen u ondersteunen.

Mantelzorg Steunpunten Amsterdam

In heel Amsterdam vindt u Mantelzorg Steunpunten. SEZO Maatschappelijke Dienstverlening biedt de Mantelzorg Steunpunten in Amsterdam Nieuw-West. Woont u in Amsterdam Nieuw-West? Dan kunt u bij SEZO uw vragen stellen. Woont u wel in Amsterdam maar niet in Amsterdam Nieuw-West? Ga dan naar de website Mantelzorgamsterdam.nl

 

Heeft u vragen?
Bent u mantelzorger of geïnteresseerd en heeft u vragen over deze of andere zaken met betrekking tot mantelzorg? Mail of bel SEZO (020-667 51 00). Of ga naar de mantelzorgbustoer.

U kunt uw vraag stellen of uw verhaal doen bij een mantelzorg-ervaringsdeskundige bij de bus van het stadsdeel Amsterdam Nieuw-West in Osdorp, Geuzenveld Slotermeer en Nieuw-Sloten.

Dit is het schema van de bus van het stadsdeel van Amsterdam Nieuw-West:

Maandag Dijkgraafplein en Lambertus Zijlplein wisselen zich om de week af
Woensdagmiddag 13:30-16:00 Staalmanplein
Donderdagochtend 10:00-12:00 Belgiëplein
Donderdagmiddag 13:00-16:00 Nieuw-Sloten de Aker bij de Dukaat

Meer informatie

Mantelzorginlopen

U kunt de mantelzorginloop vinden bij de bus van het stadsdeel in Geuzenveld Slotermeer en Nieuw-Sloten. Houd onze Facebook pagina in de gaten voor de juiste locatie. https://www.facebook.com/StichtingSEZO/

AGENDA

Datum Activiteit
20/11/2018 Alzheimer Café