Let op: tijdens de kerstvakantie van 23 december t/m 7 januari hebben verschillende inlopen andere openingstijden of dagen of zijn dicht. Bekijk alles op de pagina inlopen en spreekuren.

Thijs voor web2

Hulp bij mantelzorg in Amsterdam Nieuw-West

In Nederland zorgen zo’n 1,5 miljoen mensen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte: een partner, kind, ouder of ander familielid, of een buur, vriend, kennis. Deze zorg wordt mantelzorg genoemd. Dit is niet de gewone zorg voor elkaar, zoals de zorg voor gezonde kinderen; mantelzorg is vaak langdurig en intensief.

Wat is een mantelzorger?
Degene die de hulp biedt wordt mantelzorger genoemd. Mantelzorgers – jong en oud – vervullen een belangrijke rol in onze gezondheidzorg: zo’n 80 % van de in Nederland verleende zorg wordt door mantelzorgers verricht.
Een mantelzorger is geen professionele hulpverlener, maar verleent zorg vanwege de persoonlijke band die er is met de zieke of gehandicapte.

Mantelzorgondersteuning
Omdat mantelzorg door de duur en de intensiviteit erg zwaar kan zijn, hebben mantelzorgers soms behoefte aan ondersteuning, of aan antwoord op vragen rondom het tijdelijk overdragen van zorg, financiële vergoedingen, aanvullende professionele hulp, woonvormen, dagopvang, etc.

Heeft u vragen?
Bent u mantelzorger of geïnteresseerd en heeft u vragen over deze of andere zaken met betrekking tot mantelzorg? Mail of bel SEZO. Of ga naar de mantelzorginloop!

Meer informatie