Project Gouden Mannen succesvol

“Vroeger voelde ik me een robot, sinds ik meedoe met Gouden Mannen voel ik me weer een mens.”

“Sinds ik meedoe aan Gouden Mannen heb ik weer de behoefte om een opleiding te gaan doen.”

“Gisteren heb ik de behandeling bij mijn psycholoog opgezegd, want sinds ik meedoe aan Gouden Mannen voel ik me weer goed!”

Sinds Gouden Mannen ook in Amsterdam Nieuw-West actief is, zijn dit soort quotes aan de orde van de dag. Het project Gouden Mannen richt zich op het doorbreken van het sociaal isolement van mannen van 40+ in Amsterdam met een laag inkomen die geen werk (meer) hebben, niet of nauwelijks participeren in de maatschappij en een laag zelfbeeld hebben. Vaak is er sprake van GGZ-problematiek.

Elke dinsdagmiddag komen Gouden Mannen samen om te werken aan het versterken van hun zelfredzaamheid. Ze herkennen zichzelf in elkaars verhalen en daarom voelen ze dat ze samen sterker staan; samenredzaamheid! Ze gaan samen aan de slag en ondernemen diverse activiteiten.

Het project is een succes. Inmiddels draaien er 2 groepen parallel aan elkaar en in september start de derde groep Gouden Mannen 3.0. Daar kunnen nu al mannen voor worden aangemeld. Na de aanmelding vindt een uitgebreide intake plaats samen met het Spinnenweb van Mijn Positieve Gezondheid. Het is ook mogelijk dat de Gouden Man al meedraait met ander cursusaanbod, voordat de groep Gouden Mannen start.

Bij Gouden Mannen gaat het om een integrale aanpak in samenwerking met verschillende organisaties, waaronder Presenz, De Regenbooggroep, GGD, Bureau Barel, Stichting Kantara-Brug (Gouden Mannen West) en niet te vergeten alle medewerkers en vrijwilligers van SEZO.

Wilt u meer informatie over het project Gouden Mannen of wilt u iemand aanmelden? Kijk dan op onze website https://daadkr8.amsterdam/gouden-mannen/ of neem contact op met Magdy Khalil, m.khalil@sezo.nl of 06 – 58 83 08 98.

Gouden Mannen is ontwikkeld bij Stichting Kantara-Brug in Amsterdam-West.