Alzheimer Café 17 oktober

De dementievriendelijke samenleving

Hoewel het aantal mensen met dementie steeds meer groeit, weten veel Nederlanders dementie niet te herkennen of hier mee om te gaan. Dit blijkt uit een enquête uitgevoerd door Alzheimer Nederland, PGGM en het ministerie van VWS, zij werken samen om mensen bewuster te maken over dementie in hun campagne ‘Samen maken wij Nederland dementievriendelijk’.

In het Alzheimer café van 17 oktober in Amsterdam Nieuw West zal Sjef van Bommel te gast zijn om over het project ‘De dementievriendelijke samenleving’ te spreken. Sjef van Bommel is ervaringsdeskundige en trainer bij de dementievriendelijke samenleving en zal vertellen over zijn ervaringen en de campagne ‘Samen maken wij Nederland dementievriendelijk’.

Elke derde dinsdag van de maand wordt er een Alzheimer Café georganiseerd in Nieuw West. Aan de hand van wisselende thema’s worden ervaringen en informatie gedeeld. Het café is voor mensen met dementie, familie, mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden.

Wilt u meer informatie belt u dan met 06 29399815 of kijk eens op www.alzheimeramsterdam.nl. Het Alzheimer Café Amsterdam Nieuw West is een samenwerking van SEZO, Cordaan, GGZ inGeest en Alzheimer Nederland afdeling Amsterdam.

Alzheimer café: ‘De dementievriendelijke samenleving
Datum: 17 oktober
Tijd: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur)
Toegang: Gratis
Plaats: Dienstencentrum de Osdorperhof
Pieter Calandlaan 84, Amsterdam